Virtuell server

Vad är en virtuell server? En virtuell server är precis vad det låter som! Det vill säga en traditionell server i mjukvaruform.

Att tillämpa virtuell server innebär inget förändrat arbetsätt för den enskilda användaren. Däremot innebär det stora fördelar för IT-adminstration och även för plånboken. Eftersom en virtuell server endast är en mjukvara och ett sätt att “luras” att den är en “riktig” server så möjligör detta att man kan spara ner kostnader genom att samla flera servrar på en och samma fysiska hårdvara, man kan ta backup på en hel server och dess system istället för bara på mappar och filer och det går att flytta servers mellan olika lokationer och hårdvaror.

Detta har medfört att säkerheten och kostnadseffektiviteten ökat markant samtidigt som driftstoppen minskat. Att virtualisera servrar har de senaste tio åren blivit standard i alla servermiljöer som installeras idag, stora som små.

Hur fungerar virtuell server?

En virtuell server fungerar precis som vilken annan server som helst!

Få med er fil- och mappstruktur med rättighetsnivåer, få tillgång till era CRM-, ekonomi- och affärsapplikationer från kontoret och på distans. Alltid med full säkerhet och tillgänglighet. Vi jobbar alltid efter kundens behov, och sitter gärna ned på ett möte med er för att hitta just den lösning som kommer att passa er bäst.

Vi på HostingIT har valt att lägga alla virtuella servrar i vår moderna serverhall. Ni som kund behöver aldrig oroa er över drift, support, prestanda, säkerhet, access, kyla, redundant ström, backup m.m. Vi tar hand om allt och dessutom med ökad effektivitet både vad gäller tid och kostnader!

Varför virtuell server?

Det finns många fördelar med virtuell server förutom minskade kostnader och ökad effektivitet.

Genom att placera er virtuella server i vår moderna serverhall behöver ni inte uppgradera utdaterade garantier och hårdvara var tredje år, ni behöver dessutom inte investera i nödvändig extra utrustning så som batteribackup, redundant ström, kyla m.m. Ni minskar på det här sättet även elförbrukningen på företaget markant. Frigör lokalyta för mer användbara ändamål än IT, sluta oroa er över säkerhet och backup, vi tar hand om allt, alltid tryggt effektivt och säkert!